Τέλος της εκεχειρίας στη Γάζα – Το Ισραήλ ξανάρχισε τους βομβαρδισμούς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στις 7 το πρωί το πρωί ότι ξεκίνησε ξανά τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας τη Χαμάς ότι παραβίασε την εκεχειρία. Τρεις νεκροί από ισραηλινό χτύπημα στη Ράφα, στο νότο της Λωρίδας.

Η ανακοίνωση του Ισραήλ για επανέναρξη των εχθροπραξιών έγινε περίπου στις 7 π.μ. τοπική ώρα (05:00GMT) την Παρασκευή, καθώς η προθεσμία για τη λήξη της εκεχειρίας Ισραήλ-Χαμάς παρήλθε χωρίς να ανακοινωθεί συμφωνία παράτασης.

Αναφορές για ρουκέτες και πυροβολισμούς είχαν εμφανιστεί την ώρα πριν λήξει η προσωρινή εκεχειρία. Το Ισραήλ δήλωσε ότι η Χαμάς είχε παραβιάσει τη συμφωνία.

“Η Χαμάς παραβίασε την επιχειρησιακή παύση και επιπλέον, πυροβόλησε προς το ισραηλινό έδαφος”, ανέφεραν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις σε ανάρτηση στο Χ την Παρασκευή. “Οι IDF επανέλαβαν τις μάχες εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα”.

Υπάρχουν αναφορές για σφοδρά πυρά και βομβαρδισμούς στα βόρεια και ανατολικά της Γάζας. Δημοσιογράφοι του Al Jazeera που βρίσκονται στον θύλακα δήλωσαν ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν επαναληφθεί και ακούγονται αεροσκάφη να αιωρούνται πάνω από το κεφάλι τους.

Αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη της Γάζας δήλωσαν ότι λαμβάνουν χώρα σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ παλαιστινίων μαχητών και ισραηλινών στρατιωτών. Υπήρξαν επίσης αναφορές για αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού στην πόλη. Στην κεντρική Γάζα, ισραηλινά άρματα μάχης βομβάρδιζαν κοντά στους προσφυγικούς καταυλισμούς Nuseirat και Bureij.

Η επταήμερη παύση των μαχών, η οποία άρχισε στις 24 Νοεμβρίου και παρατάθηκε δύο φορές, είχε επιτρέψει την ανταλλαγή δεκάδων ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα με εκατοντάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους

Xαμάς: 3 άνθρωποι νεκροί από ισραηλινή επίθεση στη Ράφα

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τη νότια Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας Αμπασάν ανατολικά της πόλης της Χαν Γιούνις, ανέφεραν αξιωματούχοι της Χαμάς. Επλήγη ακόμα ένα σπίτι βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας.

Δυνατές, συνεχείς εκρήξεις ακούγονται από τη Λωρίδα της Γάζας και σηκώνεται μαύρος καπνός.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς αναφέρει ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας.

Η ζωντανή μετάδοση του Αλ Τζαζίρα που έχει συχνά συνδέσεις με τη Λωρίδα της Γάζας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί